מדרשת או"ת לינדנבאום – מתת
נתחיל מהסוף: מתת מתת רוזנפלד ז"ל הסתלקה בדמי ימיה בפיגוע ירי בצומת הגוש. זכינו להכירה בהיותה תלמידת תיכון אור תורה רמות בירושלים.
הגעגוע לדמותה הקורנת והמאירה, לכח האמונה שלה בדרך, לאהבתה ללימוד התורה, להתמדה בהשגת המטרה, מאור פנים לכל אדם וסקרנות גדולה למפגש עם האחר. כל אלה לבשו צורה בדמות חלום להקים מדרשה שתיקרא על שמה. מדרשה בה בנות ילמדו תורה, יהיו בנתינה, ילמדו את כוחותיהן הפנימיים ולמעשה יצמחו לאור קווי דמותה הכל כך מיוחדת.
החלום לבש מציאות. בסיעתא דשמיא גדולה חברנו לרשת אור תורה סטון וזכינו להיות שלוחה של אם המדרשות- מדרשת או"ת לינדנבאום, שהאמינו בנו והכירו בצורך להצמיח בנות שיוסיפו אור וטוב בעולם. וכך נולדה מדרשת או"ת לינדנבאום מתת.
בזכותן של בנות מתת, הנכנסים בשערי המדרשה מתאהבים במקום. הבנות לומדות להכיר בערך עצמן, לאמוד את כוחותיהן, להעמיק שורשים בעולמה של תורה ולהצמיח כנפיים.
חלק מהותי מתהליך הצמיחה מתרחש במעברים בין לימוד תורה, עשיה בקהילה וניהול עצמי של הבית. ברוחה של מתת, רבות הבוגרות שבוחרות לאחר סיום המדרשה לשרת בצבא מתוך רצון להיות עובדת ה' במאה אחוז ומעורבת בחברה הישראלית במאה אחוז.
המדרשה כבית
הנכנסת בשערי המדרשה מרגישה בבית, מקום להיות אני בלי מסכות, ללא צורך לרצות, משוחררת מלעמוד בתחרות. אנו שמים דגש על ניהול עצמי בחומר וברוח. בחומר- האחריות על תחומי הניקיון העיצוב של הבית וכן בישול הארוחות היא על בנות המדרשה.
ברוח- האחריות של הבנות היא על ניהול הזמן- במה מהשיעורים אשתתף, כמה זמן ביום אקדיש ללימוד בחברותות וללימוד עצמי. כיצד אנהל את הזמן שמקדישה לתפילה.
לימוד תורה:
אנו מאמינים שהבסיס הרוחני ללימוד הוא היכולת שלי ללמוד על עצמי תוך כדי ראיית האחר והנכונות להיות עבורו בבחינת "לא ידח ממנו נידח" (שמואל ב,יד,14 ולימים בטקסטים חסידיים שונים) ולכן בבסיס הלימוד נמצאת היציאה אל הקהילה. בבית המדרש בשיעורים ובסדרי הלימוד עצמי, אנו נכנסים בשערי לימוד תנ"ך הגות, אמונה, מחשבה, הלכה, גמרא, עבודת נפש, זהות וזוגיות.
הלמידה נעשית סביב מעגל השנה בשימת דגש על פרשת השבוע והחגים. אנו רואים חשיבות בבניית האישיות של הבת תוך התייחסות למכלול של גוף נפש ורוח.